Referat af U12 mødet

Tilstede: Ballerup, Oysters, Killer Bees, Hørsholm og Gladsaxe

Generelt var der en god oplevelse af den forgangne sæson.
Coach pitch blev igen evalueret her efter anden sæson. Der var enighed blandt deltagerne om, at de fordel der var ved coach pitching opvejede eventuelle ulemper. Der er dog et arbejde hos klubberne med at sikre sig, at spillerne også vænner sig til lidt hurtigere pitching (evt. ved brug af en pitchermaskine) og at der lokalt trænes pitching.

DM stævnet gik også fint, men det blev en meget lang dag med det lange mellemspil.

Herefter var der fri diskussion.

Først lidt til turneringsplanlæggerne:

Frederik, Hurricanes, foreslog, at man af og til afvikler U12 (og U15) kampe i forbindelse med seniorkampe, så spillerne får en bedre idé om, hvor de er på vej hen. Det kan være enten som opvarmning til senior kampe eller de kan spille på græs ved siden af og se det andet i en pause mellem to kampe. De skal dog ikke altid henvises til græs.

Der var også opbakning til at mødes med tre hold, så man ikke får en hel dag aflyst,  hvis der er et hold, der må melde forfald.

Der var også et ønske om at genindføre U12-U15 dage, hvor man så har en hel dag med kampe på banen og nemmere kan åbne bod osv.

Dernæst tanker om “sidste batter situationen”.
Som det er i dag, kaster de fleste bare “hovedløst” hjem også med to outs, hvor de nok burde lære at vælge en tvungen out på baserne. Løberne løber ligeledes “hovedløst” mod hjem, hvilket også giver problemer, når der er mindre end to outs og bolden gribes, da løberne i princippet burde tagge op. Henri foreslog, at man kan overveje automatisk at gå til to outs på sidste batter, så de i stedet lærer spillet med to outs. Det kræver en ændring af turneringsreglementet som nogen skal skrive, hvis de brænder for det.

Tak til alle for et godt og konstruktivt møde og god jul til alle!

 Henri