Baseball5 opdatering af regelbog

World Baseball Softball Confederation (WBSC) har lavet flere vigtige ændringer i reglerne i Baseball5 for at forbedre spillernes sikkerhed, fair play og den gode oplevelse af spillet.

Du kan finde den nyeste version af Baseball5 regelbogen på engelsk her, hvor de nyeste regler er inkluderet.

De store forskelle inkludere: En ny regel som tillader løbere at bruge batterboksen til at score og dermed undgår kollisioner på home plate, introduktion af timeouts for at give mere strategisk fleksibilitet og sidst men ikke mindst en stregnere regulering af usportslig opførsel for at øge fair play.

Batter boksen: Denne regel tillader løbere der kommer fra tredje base at bruge batter boksen til at score et run i stedet for at skulle træde direkte på home plate. Denne ændring giver lavere risiko for kollision mellem løber og fielder og gør dermed spillet mere sikkert samtidigt med at holde konkurrencen fair.

Timeouts: Hvert hold har nu mulighed for en 30 sekunders timeout per sæt. dette giver holdet mulighed for at ændre på opstilling og andre ændringer som giver mulighed for at håndtere spillet mere effektivt. Træneren skal anmode om timeout og kommunikere dette direkte til Home Plate Official så det kan noteres.

Usportslig opførsel: Hvis en Game Official opdager usportslig opførsel fra et hvilket som helst medlem inkluderende spillere, trænere og team manager vil denne person blive smidt ud af spillet. Hvis man vælger at protestere mod denne beslutning kan man modtage en mundtlig eller skriftlig advarsel. Anden advarsel vil medføre personen automatisk bliver smidt ud af kampen.

Fremmed stoffer: Brug af fremmede stoffer som lim, harpiks eller gorilla grip som kan forbedre grebet om bolden er nu eksplicit forbudt. Spillere der tages i at bruge et sådans stof vil automatisk blive smidt ud af kampen.

Dette er den sjette udgave af regelbogen for Baseball5, den første udkom i marts 2018 og er næsten årligt blevet revideret og tilpasset siden for at gøre spillet bedre egnet til konkurrence og øge sikkerhed og fairplay.